Elektronkus ügyintézés link

 

Belterületi útfejlesztés Mátramindszent településen

 

Mátramindszent Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében „Belterületi útfejlesztés Mátramindszent településen” megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 43 millió forintból

 

A projekt célja a településen található, önkormányzati tulajdonú lakóutak felújítása. Az érintett útszakaszon az útburkolat megrongálódott aszfaltburkolat, ami a felújítások elmaradása és közműfektetések miatt elhasználódott, kátyúsodott, leromlott, egyes szakaszain megsüllyedt. A meglévő, megrongálódott útburkolatra aszfalt kiegyenlítő és aszfalt záróréteg kerül elhelyezésre, a nagyon megrongálódott szakaszon pályaszerkezet csere szükséges. A projekt keretében a Nefelejcs út (466 hrsz.) burkolat felújítása és összekötő út, valamint 7 db új parkoló építése valósul meg. Az önkormányzat a Nefelejcs utca szűk keresztmetszeti kialakítása miatt egy új összekötő ág megépítését tervezi a Nefelejcs utca végétől a Szekér utcáig, valamint új parkolók kialakítását a tervezett összekötő út mellett.

A megvalósítás helyszínei: 3155 Mátramindszent hrsz. 466, hrsz. 445, hrsz. 447, hrsz. 448, hrsz. 449, hrsz. 450.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása.

 A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1 kódszámú, „Belterületi közutak fejlesztése” című Felhívásból valósul meg. Mátramindszent Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 43 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Belterületi útfejlesztés Mátramindszent településen” című, TOP_PLUSZ-1.2.3-21-NG1-2022-00087 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2025.06.30.

 

További információ kérhető:

Mátramindszent Község Önkormányzata

06-32-366-177

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.